divendres, 6 de març del 2009

El porrat de Torrent... una tradició de la Costera

Si vols vore més fotos punxa ací http://picasaweb.google.com/festers2010/090206Torrent#El primer divendres de març es costum que tots els veïns de la Costera vagen a Torrent d'en Fenollet a visitar el "Santo Cristo" de l'ermita.

El poblet que partany a Llanera i l'ermita que pertany a Rotglà ajunta tots els visitants de la contornada.


Diu la tradició que els que volen trobar nuvi o núvia, han d'anar eixe dia a missa i seure en una cadira, una cadira especial que sembla que té poders miraculosos.


Feia anys que no hi anava, i hui allí he recordat que de xicotet anàvem en colles, a peu des de la Granja, i menjaven torrat (cigrons), regalícia, dàtils, quicos... i sobretot ens compràvem un martell de sucre o una poma.

També recorde d'aquells temps que hi havia una moda de comprar-se navaixetes o unes pistoletes de ferro que quan disparaves feia el ruido d'un petardet, ho anomenàvem pistons...


Què recordes tu del Porrat de Torrent.

7 comentaris:

 1. M'havien dit que entrara en esta pàgina, i m'agrada molt.
  Molt original i divertida.
  Continueu contant coses.

  ResponElimina
 2. Xe jo esperava vore més fotetes. recorda un de canals que el primer polo se'l menjava un dia com hui, el dia el porrat.
  torrent es meu, per a cada tratje una corbateta.

  ResponElimina
 3. Hi ha mes fotos al link de PICASA que esta al començament

  ResponElimina
 4. a mi el que mes me agradava del dia del porrat, era que anavem i compravem pistoles de pistos, les ampolles que al esplotar-les feien mala olor i els martells de caramelo

  ResponElimina
 5. Ja recorde jo allò de les ampolletes que feien molta pudentina... ara recorde que he gastat més d'una broma amb eixa pudor.

  ResponElimina
 6. Molt original i mol divertida esta p'agina

  ResponElimina