dijous, 19 d’agost del 2010

ELS FESTERS HEM ANAT A LA FIRA


"A la fira no vages si no tens diners, que voràs moltes coses i no compraràs res", és una dita popular molt certa que corre per tota la comarca de la Costera. I altra que diu: "On va? (i contesta en to alegre) A la Firaaa...   D'on vens? (i contesta en to cansat i fart) De la Fira."  Hi ha moltes altres dites de la Fira de Xàtiva. 

Recorde que de xicotet només teníem dos èpoques on ens compraven algun regal, una d'elles era pels Reis Mags i l'altra per la Fira d'agost. Si fem un poc de memòria segur que recordem algun joguet que ens van firar els nostres pares quan érem menuts.
 Ara amb el triomf del consumisme tenim regals per Papa Noel, Rei, San Valentí, pel sant, per l'aniversari, pel dia del pare, pel dia de la mare... massa regals, que moltes vegades no es valoren.
Els festers2010, per no perdre el bon costum de la fira, vam estar sopant al "Tiradoret" i escoltant un espectacle a la plaça el mercat, després vam anar amb els xiquets a pegar-los una rodaeta als cavallets... com ve fent-se de generació en generació.1 comentari: